Βελονισμός

Ο Κινέζικος βελονισμός είναι μία θεραπευτική τεχνική με ιστορία χιλιάδων ετών. Η θεραπεία γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες, που εισάγονται σε επιλεγμένα σημεία στο σώμα. Με αυτόν τον τρόπο δίνονται ερεθίσματα τα οποία κινητοποιούν τους μηχανισμούς αυτοϊασης και βοηθούν στην εξισορρόπηση του οργανισμού.
Για να κατανοήσουμε πιο απλά τη δράση αυτή, μπορούμε να την παρομοιάσουμε με τα πιο κάτω παραδείγματα:

1 Με το άνοιγμα και το κλείσιμο διακοπτών σε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα (το ανθρώπινο σώμα). Με το κλείσιμο του διακόπτη, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε άμεσα τα συμπτώματα και με την επανάληψη της θεραπείας αυτά σταδιακά μειώνονται μέχρι την πλήρη ίαση (καθώς ταυτόχρονα αντιμετωπίζεται και η αιτία που τα προκαλεί).

2 Με την πληκτρολόγηση εντολών στο λογισμικό ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή με στόχο τον επαναπρογραμματισμό του σε ένα καλύτερο επίπεδο λειτουργίας.

Είναι μια θεραπεία ασφαλής, ανώδυνη και με άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Δεν έχει παρενέργειες και έχει ελάχιστες αντενδείξεις.
Οι βελόνες συχνά τοποθετούνται μακριά από την περιοχή του προβλήματος και ο ασθενής παρατηρεί άμεσα τη βελτίωση των συμπτωμάτων (π.χ: σημαντική μείωση έως και πλήρης εξαφάνιση του πόνου, της ημικρανίας, του μουδιάσματος, των γαστρεντερικών ενοχλημάτων κλπ). Η θεραπεία προσώπου αλλά και η καταπολέμηση της παχυσαρκίας ανήκουν στις ειδικές θεραπείες που παρέχουμε.

Dry Needling(Ξηρός Βελονισμός)

Η Δυτική προσέγγιση του ξηρού βελονισμού (dry needling), στηρίζεται στην απενεργοποίηση των σημείων σκανδάλης (trigger points) τα οποία βρίσκονται στους μύες και στην περιτονία. Αυτά ευθύνονται σε σημαντικό βαθμό για τον πόνο τόσο στην περιοχή του προβλήματος, όσο και μακριά από αυτό. Η απενεργοποίηση των σημείων σκανδάλης, ακολουθούμενη από εξατομικευμένο ασκησιολόγιο μειώνει ή εξαφανίζει τα συμπτώματα πόνου και βελτιώνει τη λειτουργικότητα των μυών και των αρθρώσεων.
Ο συνδυασμός των δύο τεχνικών (Κινέζικου και Δυτικού βελονισμού) αυξάνει την αποτελεσματικότητα και μειώνει τον χρόνο αποκατάστασης.

Συχνότητα Θεραπειών

Οι θεραπείες έχουν αθροιστικό αποτέλεσμα, πρέπει να πραγματοποιούνται τακτικά  και ο συνολικός αριθμός που απαιτείται εξαρτάται από τη σοβαρότητα και από τη χρονιότητα του προβλήματος. Από τις πρώτες μέρες όμως, μπορούμε να έχουμε μια καλή εικόνα για την ανταπόκριση του ασθενούς στη θεραπεία και για την πρόγνωση της πάθησης.

Θεραπεία με βελονισμό

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε την καταλληλότερη λύση στο πρόβλημά σας.